האם סיבים תזונתיים יכולים למנוע השמנה?

במחקר חדש נמצא כי ההבדל התזונתי העיקרי בין בעלי משקל גוף תקין לכאלו שסובלים מהשמנה הוא כמות הסיבים שהם צורכים
מאת מערכת מלב"י

שיבולת שועל, אפונה מיובשת, שעועית, דגנים מלאים, ירקות ומעט פירות - אלו המצרכים שכדאי לכם, כפי הנראה, להוסיף לתפריט היומי שלכם, אם ברצונכם לרזות.


זאת משום שמדובר במזונות עתירי סיבים תזונתיים, שעל פי מחקר חדש, שמתפרסם בכתב העת Journal of the American Dietetic Association, יש להם תרומה מכרעת להרזייה.


במחקר, שערכו חוקרים מאוניברסיטת אוסטין בטקסס, נבחנה תזונתם של 100 משתתפים בגיל ובגובה דומה - חציים בעלי משקל גוף תקין, ומחציתם כאלו שסובלים מעודף משקל או מהשמנת יתר.


להפתעתם, גילו החוקרים כי תזונתם היומית של שתי הקבוצות הייתה דומה למדי, כולל כמויות הסוכר, הלחם, מוצרי החלב והירקות שצרכו המשתתפים משתי הקבוצות.


ההבדל העיקרי בתפריט היומי ביניהן התמקד בסיבים התזונתיים: אלו שנהנים ממשקל גוף תקין צרכו כ-33% יותר סיבים תזונתיים וכ-43% יותר פחמימות מורכבות בכל יום - בהשוואה לקבוצה השנייה.


"אין פתרונות קסמים להורדת משקל", מדגישים החוקרים, שמבקשים להזהיר מפני יצירת ציפיות מוגזמות אצל אלו שיגדילו את כמות הסיבים התזונתיים בתפריט שלהם ויצפו לירידת משקל מהירה וקלה.


יחד עם זאת, נראה כי העשרת התפריט בסיבים תזונתיים, בהחלט יכולה לתרום לבריאות ולהקטנת משקל הגוף, שכן גם מחקרים קודמים כבר הראו כי צריכת מזון עשיר בסיבים תזונתיים תורמת להגברת השובע ולהפחתה בצריכת האנרגיה.


זאת משום שהסיבים התזונתיים מאטים את ספיגת הפחמימות והשומן מהמעי לדם. האטת הספיגה מאפשרת אספקת אנרגיה מאוזנת לזמן ממושך, כך שאכילת מזון עשיר בסיבים תזונתיים דומה למצב של אכילה מתמדת בכמויות קטנות לאורך זמן.


הצריכה היומית המומלצת של סיבים תזונתיים היא 20 עד 35 גרם (10 עד 13 גרם לכל 1,000 קלוריות שאנו אוכלים).


פירות, ירקות, דגנים מלאים, סובין חיטה, שיבולת שועל וקטניות הם מקורות עשירים בסיבים. כך, למשל, חצי ספל שעועית מבושלת מכילה 9.7 גרם סיבים; שלושת-רבעי ספל של תות-שדה מכיל 2.9 גרם סיבים; ופרוסת לחם מחיטה מלאה מכילה 2 גרם מהם.



      10/07/2006                    שלח לחבר                          הדפס
 
אילוסטרציה. צילום: Fotolia




להפתעתם, גילו החוקרים כי תזונתם היומית של שתי הקבוצות הייתה דומה למדי, כולל כמויות הסוכר, הלחם, מוצרי החלב והירקות



הצריכה היומית המומלצת של סיבים תזונתיים היא 20 עד 35 גרם (10 עד 13 גרם לכל 1,000 קלוריות שאנו אוכלים)









 
 
Google
מה הצריכה המטבולית הבסיסית שלך
מין
משקל בק"ג
גובה בס"מ:
גיל
ה-BMR שלך חישוב BMR
כמה קלוריות נחוצות
בכדי שאשמור על משקלי ?
פעילות
דרישה יומית קלוריות




דוא"ל
שם
 
ליידי אסיא אסיא מדיקל
דיאטה
קישורים
תנאי שימוש
מדיניות פרטיות
כניסה לרופאים
איך להגיע
הוסף למועדפים
כל הזכויות שמורות למרכז לטיפול בהשמנת יתר ©